A Fornax ICT NFC ágazatot hozott létre

2014. 08. 15.

A Fornax ICT felismerte, hogy az NFC okostelefonok elterjedésével elérkezett a valódi kereskedelmi beruházások ideje, így több éves tapasztalatára alapozva NFC ágazatot hozott létre.

Fornax ICT már több mint hat éve foglalkozik NFC-vel kapcsolatos kutatás-fejlesztéssel. A vállalat részt vett az FP6 EU Stolpan nevű kutatás projektjében, aktív szerepet vállal a hazai kutatásban és innovációban, mint például a DIAD projekt, partnerei számára NFC szolgáltatás megoldásokat vezetett be, és tanácsadói tevékenységet is folytat.

Fornax jelenleg egy felhő-alapú szolgáltatás architektúrának a megvalósítására készül, amely az új, Ügyfélközpontú NFC működési modellt támogatja.

Nyomatékosítva, hogy milyen fontos az NFC technológia a cég számára, az ehhez kapcsolódó tevékenységek egy újonnan létrehozott ágazatban kerülnek végrehajtásra, mely tömörít minden tapasztalatot és szaktudást, amelyet a Fornax az elmúlt években felhalmozott.

A releváns erőforrások egyetlen piacorientált egységbe való tömörítésétől a vezetőség azt várja, hogy a cég a hazai és nemzetközi NFC bevezetések területén kulcsfontosságú szereplővé válik.