Lehetséges családbarát céget építeni – Idén is Családbarát Díjat nyert a Fornax

2015. 11. 11.

Fornax ICT a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által meghirdetett Családbarát Vállalat 2015 Pályázaton idén is elnyerte a középvállalat kategóriában a címet.

Fornax ICT a múlt évhez hasonlóan 2015-ben is megkapta a mozgalom Családbarát Vállalat Pályázatának címét középvállalat kategóriában.

A mozgalom zászlójára tűzte, hogy bemutassa azokat a vállalatokat, amelyeknél a családbarát szemléletet a munkáltatók értéknek tartják és beépítik azt HR stratégiájukba. Olyan cégeket, ahol a profit termelése mellett a család- és gyerekközpontú hozzáállás is értéknek számít.
A Fornax cégcsoport számára már a kezdetek óta fontos a családbarát hozzáállás, mely a cég 25 éves fennállás óta a vállalat fejlődésével összhangban folyamatosan erősödött. Ezen belül a Fornax ICT informatikai tevékenységéből adódóan dolgozóinak 70% férfi, ezért esetében a családbarát szemlélet jellemzően a „kispapák” szerepét hivatott támogatni a gyakorlatban.
Nagy Zoltán, a cég ügyvezető igazgatója fontosnak tartja a munka-magánélet egyensúlyát. Úgy gondolja, hogy a sikeres hatékony munkához nem csak egy biztos állásra és megfelelő munkakörülményekre van szükség, hanem legalább ilyen fontos a háttér ország, azaz a stabil támogató családi légkör megteremtése és ennek céges támogatása is.
Egyéb hasonló kezdeményezés mellett a vállalat mindennapi működését nemcsak a rugalmas munkaidő és a részmunkaidős foglalkoztatás jellemzi, de sokszor arra is van példa, hogy ha szükséges a kollégák gyermekeiket behozhatják magukkal a munkahelyre. Erre leggyakrabban a nyári szünidőben van példa, illetve egyéb nem várt helyzetekben jelent segítséget.
A mozgalom 2016-ban egy új elképzeléssel indul, az ún. „Családbarát vállalati jó-gyakorlat adatbázis” ötlettel. A kezdeményezés a Fornax ICT-t is felkérték mentornak, mint ezen a téren hazánkban már élen járó vállalatot. Maga az program a cég toborzás-kiálasztási folyamatát is erősíteni fogja, hiszen egyik célcsoportját azon fiatalabb generációs úgynevezett tudatos álláskeresők alkotják, akik munkahelyválasztáskor nemcsak a dolgozói körülményeket vagy a fizetést nézik, de szem előtt tartják a vállalatok belső kultúráját és családbarát szemléletét is.
A cég egy másik új kezdeményezése, hogy kismama/kispapa programjaként a Facebook közösségi oldalon létrehozott egy csoportot, amelyet „Fornax Csemeték” névre keresztelt. A Fornax-os szülőknek ezen a platformon lehetőségük van megosztani egymással tapasztalataikat, véleményt cserélhetnek vagy elcsüggedtebb napokon akár bátoríthatják is egymást – mindezt baba/gyerek témában a csemeték korától függetlenül.
A Fornax számára a díj mellett az számít még valódi elismerésnek, hogy a családbarát szemlélet sikeressége az éves dolgozói elégedettségmérésekből is kitűnik.
Részletek a 2014-es Családbarát Díjról itt, a témával kapcsolatos Kerekasztal beszélgetésről pedig itt olvashat.