Informatikai, nyelvi és általános kompetenciák fejlesztése a Fornax ICT Kft-nél

2014. 02. 24.

Cégünk ’Informatikai, nyelvi és általános kompetenciák fejlesztése a Fornax ICT Kft-nél’ című projekt keretében 100 %-os támogatási intenzitású, 9.952.704 forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretében, melyből hat képzést valósítottunk meg.

A munkahelyi képzések támogatása mikro- és kisvállalkozások számára a Közép-magyarországi régióban pályázat keretében 26 munkatársunknak tettük lehetővé, hogy nyelvi, informatikai, szakmai és egyéb kompetenciafejlesztő képzésen vegyenek részt.

Munkatársaink jelentős hányada több mint tíz éves, szerteágazó szakmai tapasztalattal rendelkezik, kompetenciáink köre így kiterjed – többek közt – a műszaki irányítás, illetve konkrét tevékenység-irányítás területeire, valamint a háttérfolyamatok, adminisztratív, illetve támogató folyamatok tervezésére, szervezésére, optimalizálására és a kapcsolódó implementációkra is.

Napjainkban a szakemberhiány az IT területen is nehézséget jelent a megüresedett pozíciók betöltésénél. Egy új, innovatív munkatárs megtalálása, kiképzése költséges, időigényes. Ugyanakkor bizonyítható, hogy a rendelkezésre álló gyakorlott munkaerő gárda lojalitását növelő tényező, amennyiben a munkaadó alkalmazottai számára központi szervezetfejlesztés keretében, különböző típusú képzések lehetőségét kínálja. Cégünk tevékenységének fő jellemzője, hogy az erőforrások közül az emberi faktor, a humán erőforrások képzik a siker alapját, ezért rendkívül fontosnak tartjuk a munkatársak rendszeres továbbképzését.

A projekt eredményeként megvalósult képzéseken szerzett tudás, tapasztalat hozzájárul vállalkozásunk gazdasági növekedéséhez, versenyképességének javításához, mely vállalatunk hosszú távú stabilitását és növekedését biztosítja.

A projekt keretében az alábbi képzéseket valósítottuk: Angol nyelvi képzés, Önismeret és együttműködés fejlesztése, Korszerű számítástechnikai ismeretek, Gépelés, Java mester (J2EE), Oracle képzés. A képzések előadás, workshop és tréning formájában valósultak meg.

A pályázat azonosító száma: TÁMOP-2.1.3.A-12/2-2012-0248

A projekt megvalósítási helye: 1143 Budapest, Gizella út 42-44