Bravúros rendszerbevezetés – sikeresen véget ért a FAIR projekt

2014. 01. 01.

2013. december 31-én, 12 hónap megfeszített munka után sikeresen lezárult a FAIR projekt, amelyet cégünk, a Fornax ICT partnerével közösen valósított meg, az ICT projektvezetése alatt. Büszkék vagyunk a több, mint 150, különböző szervezetekből delegált projekttag kivételesen hatékony együttműködésére.

2012. végén partnerünkkel Közös Ajánlattevőként megnyertük a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség által a Fejlesztéspolitikai Adatbázis és Információs Rendszer (az NFM, NGM és a szaktárcák tevékenységét támogató vezetői információs, elemző és kontrolling rendszer), valamint Nemzeti Pályázatkezelő Rendszer (az NFM új tervezést és végrehajtást egységesítő pályázatkezelő rendszere) megvalósítására kiírt több, mint 1,5 milliárd forint értékű közbeszerzési pályázatot.

Bár a 2013.12.31-i szűk határidő miatt a projekt végrehajtására a hasonló volumenű kb. 24-30 hónapra tervezett projektekkel ellentétben csupán 12 hónap állt rendelkezésre – előfordult, hogy öt projektszakaszt volt szükséges párhuzamosan menedzselni -, a rendszer egyetlen nap csúszás nélkül, sikeresen átadásra került – ezzel példát mutatva a szektor más rendszerfejlesztési – és bevezetési projektjei számára.