Újabb mérföldkő a projektmunkák támogatása terén: Eventus – MS Project Server integráció

2011. 11. 30.

Az Eventus Munkafolyamat és Munkaerőforrás irányítási rendszer Microsoft Project Serverrel megvalósított integrációja újabb mérföldkövet jelent a vállalati folyamatok integrált kezelésében.

A 2011 év végén megvalósított Eventus – MS Project Server integráció első sorban a vállalat projektvezetőinek munkáját hivatott segíteni.  Előnyeit emellett mind a vállalatvezetés, mind a projekteken dolgozó munkatársak élvezik az adminisztrációs feladatok egyszerűsödésének illetve a projektmunkákhoz kapcsolódó információk naprakész rendelkezésre állásának köszönhetően.

Az Eventus platform által nyújtott funkciók ötvözve az MS Project eszköztárával hathatós támogatást nyújtanak a projektmunkák összeállításában, a projektek előrehaladásának, az egyes feladatok végrehajtásának folyamatos nyomon követésében, valamint a projekt során szükséges átütemezések lekövetésében illetve a projektzáráshoz kapcsolódó riportok elkészítésében egyaránt.

Az integráció által lehetővé válik, hogy MS Projectben létrehozott feladatok alapján az Eventusban automatikusan elinduljanak az előre beparaméterezett folyamatok, felhasználva az MS Projectben rögzített adatokat a kapcsolódó határidőkre, erőforrásokra és függőségekre vonatkozóan. Ezzel a szükséges jóváhagyási lánc illetve végrehajtási folyamat egésze automatizálttá válik.

A megvalósított integráció kétirányú adatforgalmat tesz lehetővé: az MS Projectben létrehozott adatok Eventusba történő továbbításán túl az interfészen keresztül folyamatos visszacsatolás érkezik a folyamatok állapotára illetve a feladatok aktuális státuszára vonatkozóan. Ez az információ – visszatöltve az MS Project megfelelő mezőibe – biztosítja a projektvezetés számára a projektek nyomon követésének hatékonyságát illetve növeli a projektkontroll minőségét.

Az integrációnak köszönhetően előálló rendszer használata egyszerű, könnyen elsajátítható, alkalmazása nem igényel plusz erőforrásokat a szervezet részéről. Bevezetése cégünk széleskörű rendszerintegrációs és munkafolyamat-szervezési tapasztalatának köszönhetően rövid idő alatt megvalósítható.