Új HD set- top-box az internet TV kínálatunkban

2011. 12. 15.

Stratégiai partnerünk a PBX Telecom bemutatta legújabb fejlesztésű, HD felbontású STB-át.

A PBX Telecom kimagasló megoldás portfólióval rendelkezik a napjainkban egyre inkább jelentőssé váló OTT (over-to-top) videó szolgáltatások piacán mind platform, mind pedig előfizetői oldalon. A cég bemutatta legújabb fejlesztésű, full HD (1920 x 1080) felbontású videostream-ek továbbítására is alkalmas STB-át (set-top-box).

Az OTT videó szolgáltatás lényege, hogy a végfelhasználók akár hálózati internet szolgáltatójuktól függetlenül tudnak elérni speciális interaktív videó tartalmakat és szolgáltatásokat (pl.: televíziós csatornák, videotékák).

Az új HD STB-szal tovább bővült az amúgy is széles kliens oldali kínálat. A különböző mobil telefonos (iOS, Andoid, Symbian, RIM), PC klienses (windows, linux) és internet böngészős portolásokon túlmenően az eddigi SD STB-ok mellett megjelent a PBX-250 eszköz is. A STB beépített alkalmazásai segítségével natív módon támogat olyan internetes alkalmazásokat a TV képernyőn – a HD stream-elés mellett -, mint a böngésző, a kép- és videó megosztó alkalmazások vagy a különböző közösségi oldalak kezelése.

Az új, saját fejlesztésű eszközzel teljes megoldás és eszköz portfóliót kínálunk ügyfeleinknek az internet alapú televíziózás terén. Ezentúl a HD felbontású fényképek vagy videó anyagok megjelenítése sem jelent akadályt.