Fenntarthatósági Nap 2015 – Fornax részvétellel

2015. 10. 01.

A Fornax az idén elnyert Delfin Díj oklevélnek köszönhetően meghívást kapott a Magyar Telekom 2015-ös Fenntarthatósági Napjára, amelyen Eventus alapú megoldásával kiállítóként vehetett részt.

A Fornax fenntarthatóság témakörben 2010-ben elnyerte a Magyar Telekom Delfin Díját, idén pedig a Magyar Telekom ismét elismerő oklevéllel jutalmazta a Fornax-ot, az „Innováció a fenntarthatóságért” kategóriában benyújtott pályázatáért. Az elismerés az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság (OKTF NHI) megbízásából indított HUNOR projektre vonatkozott, melyben a Fornax egy Eventus alapú megoldással vett részt. A Hulladékgazdálkodási Alaprendszer szoftver kifejlesztését ugyanis a Fornax valósította meg. Az alaprendszer segíti a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság napi operatív munkáját és hozzájárul ahhoz, hogy az évente több 10 millió tonna keletkezett hulladékból a legtöbb anyagában hasznosított hulladék legyen.

A Fornax az elnyert Delfin Díj oklevélnek köszönhetően meghívást kapott a Magyar Telekom 2015-ös Fenntarthatósági Napjára, amelyen idén ősszel kiállítóként vehetett részt a Millenáris Parkban. Az esemény fókuszában a környezet, a társadalom és a gazdaság területeinek harmonizációja, kölcsönhatásainak folyamatos vizsgálata állt.
A Fornax kiállítói standját a látogatók megtudhatták, hogy a Fornax saját fejlesztésű munkafolyamat irányító rendszerén alapuló HGAS Hulladékgazdálkodási Alaprendszer szoftver hogyan járul hozzá a hulladékgazdálkodás korszerű és költséghatékony informatikai támogatásához.

A standot PET palackból készített dekoráció tette színesebbé, illetve egy informatív ismeretterjesztő leírás várta a környezetvédelem és hulladékgazdálkodás iránt érdeklődőket – a kollégák pedig a Fornax kvíz kérdéssorának kitöltése után értékes nyereményekkel jutalmazták az aktív résztvevőket.

A szervezők közel 40, a fenntarthatósághoz kapcsolódó területen működő kiállító mellett több kerekasztal-beszélgetéssel várták az érdeklődőket. Alföldi Róbert inspirációs előadását követően az eszmecserék alapvetően a távolság kérdését vizsgálták különböző nézőpontokból. Az első például a környezet és a távolság témáját taglalta, ezt követően a gazdasági téren tapasztalható távolságokról esett szó. A társadalmi szekcióban a szegénység, a kirekesztettség témaköre került górcső alá és természetesen a tematikában a bevándorlók és a kivándorlók ügye is helyett kapott.

A fent említett HUNOR projektről itt olvashat bővebben: http://fornaxict.hu/2015/01/28/eventus-a-hulladekgazdalkodasban/
A Fornax idei Delfin Díj okleveléről pedig ezen a linken: http://fornaxict.hu/2015/08/24/innovacio-a-fenntarthatosagert-oklevel-a-delfin-dij-palyazaton/